STEPHEN HAWKING
(Anglaterra 1942 )

 

 

 

 

"És millor viatjar amb esperança que no sense ella."

"L'afany de descobriments alimenta la creativitat en tots els camps, no només en la ciència. Si arribéssim a la meta, l'esperit humà es marciria i moriria."

"Els forats negres no són totalment negres, sinó que poden emetre radiació i eventualment evaporar-se i desaparèixer. Una altra conjectura és que l'univers no té límits en el temps imaginari."

"Com més lluny estan les galàxies, amb més velocitat se'ns allunyen. L'univers s'està expandint, de manera que la distància entre dues galàxies qualssevol va creixent contínuament amb el temps."

"Encara no he assolit una comprensió completa de l'origen de l'Univers."

"Si l'univers havia estat efectivament creat, per què havia hagut d'haver una espera infinita de la seva creació?."

"Pel que sabem, l'univers es prolonga indefinidament en l'espai."

"El cel de nit és negre. Això vol dir que l'univers no pot haver existit sempre en l'estat que el veiem avui. Alguna cosa hagué de passar que encengués les estrelles, de manera que la llum de les estrelles molt distants encara no hauria tingut temps per arribar a nosaltres. Això explicaria perquè el cel nocturn no brilla en totes direccions. Si les estrelles haguessin estat sempre aquí, per què s'haurien hagut d'encendre sobtadament fa uns pocs milers de milions d'anys?. Quin rellotge els digué que havia arribat l'hora de brillar?."

"No hi ha cap punt de l'univers amb velocitat més gran que la de la llum."

"Tè la intel·legència gaire valor per a la supervivència a llarg termini?."

"L'UNIVERS EN UNA CLOSCA DE NOU"
Traducció de l'anglès: David Jou
Columna Edicions/Editorial Crítica, Barcelona, 2002


"Les teories físiques sempre són provisionals, només són hipòtesis: mai les podrem demostrar perquè la propera vegada el resultat pot ser diferent."

"Vivim en un univers estrany i meravellós. Cal una imaginació extraordinària per copsar-ne l'edat, la grandària, la violència i fins i tot la bellesa."

"Què sabem, en realitat, de l'univers, i com ho sabem? D'on vingué l'univers? On va? Tingué un començament? I, si és així, què passa abans d'ell? Quina és la naturalesa del temps? Tindrà un final? Podem retrocedir en el temps?. Només el temps ens ho dirà."

"BREVÍSSIMA HISTÒRIA DEL TEMPS"
traducció al català de David Jou
Columna Edicions, Barcelona 2005


"Limitar la nostra atenció a qüestions terrestres seria limitar l'esperit humà"

"No és clar que la intel·ligència tingui valor de supervivència a llarg termini"

"L'enemic més gran del coneixement no és ignorància, és la il·lusió de coneixement"

"El meu objectiu és simple. És la comprensió completa de l'univers, per què és com és i per què existeix en tot"

"Les equacions són només la part avorrida de matemàtiques. Intento veure les coses en termes de geometria"

"El món ha canviat més durant els últims 100 anys que en qualsevol altre segle de la història. La raó no és política o econòmica, és tecnològica; les tecnologies que fluïen directament dels avenços de la ciència bàsica"

wikipedia


"Des de la meva més primerenca educació com a científic se'm va rentar vigorosament el cervell perquè cregués que la ciència no pot ser conseqüent amb cap classe de creació deliberada. Vaig haver d'anar lliurant-me molt dolorosament d'aquesta noció."

"El que la vida hagi estat un accident químic a la Terra és com buscar cert particular gra de sorra a totes les platges de tots els planetes de l'univers ... i trobar-lo."

Peter Coles
HAWKING Y LA MENTE DE DIOS
Editorial Gedisa, Barcelona 2004