CARL SAGAN
(Nova York 1934 - Seattle 1996)

 

 

 

 

"Els homes han evolucionat per admirar-se de les coses, que comprendre és una alegria, que el coneixement és requisit essencial per a la supervivència."

"En una perspectiva còsmica la majoria de les preocupacions humanes semblant insignificants, inclús frívoles."

"Per què hem de ser nosaltres els únics afortunats, mig amagats en un racó del Cosmos? Em sembla més probable que l'Univers estigui ple de vida. Però nosaltres encara ho ignorem."

"Les lleis de la naturalesa són les mateixes per a tot el Cosmos i tal vegada conté sistemes planetaris molt semblants al nostre, fins i tot, potser tenen vida, sense poder-nos comunicar degut a les grans distàncies que ens separen."

"El nostre món és blau i blanc, diminut i fràgil, perdut en un oceà còsmic d'inimaginables dimensions. Un món en mig de molts d'altres però, fins ara, el nostre on hi vivim els essers humans nascuts de les estrelles, és l'únic on sabem amb certesa que la matèria del Cosmos s'ha fet viva i conscient, tot i que les molècules de la vida omplen el Cosmos.
Cosmos una paraula grega que significa l'ordre de l'Univers, oposat a Caos, desordre."


"Som un petita mota en la immensitat de l'espai, ocupem un instant en el cúmul de les edats de l'Univers, som, en definitiva, descendents llunyans del big bang. L'evolució és un fet, no una teoria.

Carl Sagan
COSMOS
Editorial Planeta, Barcelona 1982


"Vivim en una societat profundament depenent de la ciència i la tecnologia. Això constitueix una fórmula segura per al desastre."

"L'univers no va ser fet a mida de l'home; tampoc li és hostil: és indiferent."

Carl Sagan
LA DIVERSIDAD DE LA CIENCIA
Editorial Planeta, Barcelona 2007