ARISTÒTIL
(Grècia 384 aC - Grècia 322 aC)

 

 

 

 

"La felicitat no pot ser trobada si no s'actua segons la naturalesa del propi home, de la naturalesa que el defineix. Això ens porta a pensar que una forma de ser feliços és actuar sempre amb un terme mig."

"El cosmos és finit, ordenat, esfèric, ple, geocèntric. Dividit en dues regions clarament diferenciades pels elements materials amb les que estan constituïdes i pel tipus de moviment: Una regió supralunar (el cel), i la regió sublunar (la terra), quieta al mig de l'univers, formada per terra, aigua, aire i foc.

"L'única realitat és el món que tenim al davant. No hi ha dos mons, com defensava Plató -el món de les idees i el món de les coses-, sinó un de sol, el món real, físic, dels éssers, i la seva constant transformació."

"Dinamisme de l'ésser: la forma d'una cosa en un moment donat és el seu acte (energia), el qual activa la possibilitat de la matèria de canviar de forma; totes les coses contenen en elles mateixes els principis dels seus propis camins. El canvi implica el moviment i aquest el pas del temps."

Wikipedia


El savi no diu tot el que pensa, però sempre pensa tot el que diu.

La victòria més dura és la victòria sobre un mateix

No és suficient dir la veritat, és necessari demostrar la causa de la falsedat.

És fàcil enfadar-se. Però un s'ha d'enfadar amb la persona adequada, i en el moment oportú.

POETICA
Alianza Editorial 2004